Isq view 04 Atrium II a05

International Food Market

Confidential

Transsolar

This brutalist-style building complex was built in the late 1970s and renovated in the early 1990s. Since then, the building’s central atrium plaza became disused and only a space for passing through.

The project re-envisions the atrium as a public space for workers and visitors to come together and create a community and a space to gather with a strong connection to the outdoors. Work-life balance is demanded, access and openness prevail over isolation and separation. The live-work-play environment is a norm, and spaces are designed with wellness as a priority. Nearly 50 years later, we begin a repositioning project in the public areas.

Following our client's directive to heighten this property’s desirability and attract renewed market attention, our design is focused on these expectations. The result will be a destination space connected to the urban fabric, the desired home for the present tenants, and an indispensable city-life destination for the community.

Concept

Isq view 07 night a03
Isq view 01 food Hall a05

Before

ISQ Before Upstairs Atrium

Concept

Isq ic view11 Atrium a09
Isq CEILING AXON DIAGRAM hi res

Ceiling Concept
The building redevelopment concept is based on the idea of Kintsugi, the Japanese art of golden joinery. A broken vessel is reborn as a valuable whole, adhering and restoring its function's integrity — the building's past and current renovation become a cohesive experience.

isq 070319 SECTION B rendering 01

An Indoor Climate Study
Diagram by Transsolar

The food market opens to the outside to allow for natural ventilation and a friction-less entry for visitors. In collaboration with Transsolar, the team integrates ceiling fans and utilizes the building's geometry to take advantage of the stack effect to allow for thermal comfort and an uninterrupted connection to the outdoors. The stack effect allows warm air to rise through the atrium and expelled outward through perimeter dual-purpose fans, serving the atrium smoke exhaust system.

Isq 190917 CONCEPT VALIDATION Page 16
Isq ic view10 a06